Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Mantelzorgvakantie in Overijssel

Geplaatst op 11 juli 2014

Voor mantelzorgers is de vakantieperiode soms een bron van stress, omdat er vervangende zorg voor een naaste moet worden geregeld wanneer zij op vakantie gaan. Ook komt het voor dat mantelzorgers voor hun ouders op zoek gaan naar zorgopvang in de buurt van hun vakantieadres, zodat ze ook tijdens hun vakantie makkelijk langs kunnen gaan bij hun vader of moeder. Voor deze situaties voorziet de Saxenburgh Groep in een oplossing.

De Saxenburgh Groep heeft ouderenzorglocaties in De Imminkhoeve te Lemele, ’t Welgelegen in Gramsbergen en Aleida Kramer in Coevorden die hun deuren open hebben gezet voor vakantieopvang. Deze zorgcentra staan in de vakantieperiode open voor kwetsbare mensen die afhankelijk zijn van mantelzorg of die al in een zorgcentrum elders wonen. Wie een CIZ-indicatie heeft krijgt de zorg vergoed vanuit de AWBZ. Mensen zonder indicatie betalen een financiële bijdrage.

De locaties zijn stuk voor stuk gelegen in fraaie gebieden in het Overijsselse Vechtdal en Drenthe. Lemele ligt aan de voet van de Lemelerberg. Voor rolstoelgebruikers is er een verhard wandelpad. Gramsbergen is een pittoresk stadje met een levendige cultuur. Diverse evenementen trekken bezoekers uit de hele regio. Coevorden kent als vestingstadje een rijke historie. De gemeente biedt rust, ruimte, prachtige natuur met uitstekende wandel- fiets- en vaarmogelijkheden en een grote verscheidenheid aan voorzieningen.

Meer informatie over mogelijkheden en financiën kan worden verkregen via de afdeling Zorgcontact Saxenburgh Groep, telefoon (0523) 27 66 70 of e-mail zorgcontact@sxb.nl.