Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Vanaf maart 'Bikkels' weer op tv

Geplaatst op 13 januari 2014

Bikkels is een documentaireserie van de VPRO over jonge mantelzorgers. De serie gaat over kinderen van ongeveer 8 tot 13 jaar die dagelijks zorgen voor een zieke of gehandicapte moeder, vader, broer, zus of ander familielid. Vanaf maart is de tweede serie Bikkels bij Villa Achterwerk te zien. Kijk de eerste serie terug via http://www.vpro.nl/kijk/bikkels.html.

Veel kinderen in Nederland groeien op in een gezin met een ouder, broer of zus die chronisch ziek of gehandicapt is of psychische problemen heeft. En één op de tien minderjarigen is mantelzorger, in totaal zo’n 500.000. Met de serie willen de makers van Bikkels deze kinderen een gezicht geven, middels mooie, ontroerende verhalen, maar ook met humor. Deze kinderen zijn thuis onmisbaar: ze helpen mee in het huishouden maar ook met lichamelijke of medische zorg. Daardoor zijn ze eerder volwassen dan hun leeftijdsgenoten, maar net als alle kinderen hebben ze ook dromen, ambities, een fantasiewereld... In de serie leren we zowel de dagelijkse realiteit als hun binnenwereld kennen.

Bikkels zoekt nog jonge mantelzorgers die mee willen werken aan de uitzending. Meer weten? Neem dan contact op via bikkels@vpro.nl of bel de researchers:
Alzira Schaap (020-3143172)
Daan Bol (020-3143134)
Jeroen Pool (020-3143203)