Een initiatief van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Schaamtepillen zonder recept

Geplaatst op 20 maart 2012

Door schaamtepillen te koop aan te bieden bij de apotheek zodat de gebruikers ervan niet eerst naar de huisarts hoeven te gaan, is de kans veel kleiner dat men via internet schaamtepillen aanschaft. Dat zei de directeur van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) Ruud Coolen van Brakel in het tv programma TROS Opgelicht?! van 13 maart 2012.

Om bepaalde schaamtepillen als erectiepillen en afslankpillen te kunnen kopen moet je eerst voor een recept naar de huisarts gaan. Veel mensen durven dit niet, volgens Coolen van Brakel. En daarom bestellen ze via internet pillen uit landen als India en China. En weten ze niet wat er precies in zit en welke gezondheidsrisico's dit met zich mee kan brengen.

Controle

De apotheker controleert alle medicatie en geeft hier informatie over. Daardoor is het beter, de pillen door hun te laten verkopen zonder een huisartsenrecept. De pillen zijn hierdoor 100% veilig. En je haalt de drempel weg om eerst naar de huisarts te gaan.

Meld jouw ervaring

Ervaringen met internetpillen kun je kwijt op het Meldpunt Medicijnen van het IVM. Niet alleen het IVM vindt aandacht voor het gebruik van nepmedicijnen belangrijk. Het ministerie van Volksgezondheid startte een campagne om het publiek te wijzen op de risico's.